Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди подобрения на инфраструктурата и увеличаване на земеделските

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди подобрения на инфраструктурата и увеличаване на земеделските
Коментари Харесай

С увеличаване на земеделските земи Северна Корея търси спасение от глада

Севернокорейският водач Ким Чен-ун нареди подобрения на инфраструктурата и увеличаване на земеделските земи за увеличение производството на храни, оповестява " Ройтерс ".

Мерките идват на фона на предизвестия за предстояща продоволствена рецесия в страната.

По време на седмото разширено пленарно съвещание на Централния комитет на ръководещата Работническа партия Ким даде инструкции за възобновяване на напоителните системи, изграждане на съвременна селскостопанска техника и основаване на повече обработваема земя.

На срещата, почнала в неделя, беше разисквана " наложителната " нужда от подобряване на селскостопанския бранш.

Южна Корея предизвести за изостряща се продоволствена рецесия в изолирания Север, в това число и за скорошен скок на смъртните случаи от апетит в някои райони.

Икономиката на Северна Корея е наранена от наводнения и тайфуни, наказания поради нейните нуклеарни и ракетни стратегии и внезапен спад в търговията с Китай поради затварянето на граници и въвеждането на локдауни в резултат на пандемията от COVID-19.

Агенцията за развиване на селските региони на Южна Корея пресметна, че предходната година производството на селскостопански култури в Северна Корея е намаляло с близо 4% по отношение на 2021 година поради проливните летни дъждове и други стопански фактори.

Ким изложи проекти и съответни задания за създаване на  " богати и високоцивилизовани социалистически селски общности с напреднали технологии и съвременна цивилизация ", заяви формалната новинарска организация KCNA.

Севернокорейският водач е разпоредил реорганизация на напоителната система, с цел да се оправи с изменението на климата, произвеждане на ефикасни селскостопански машини за модернизиране на производството и рекултивация на земи за разширение на земеделските площи.

Липсата на подобаваща селскостопанска инфраструктура, техника и консумативи, като торове и гориво, направиха Северна Корея по-уязвима на естествени бедствия, показват специалисти.

Въпреки че планинската страна се пробва да разшири обработваемата си земя посредством рекултивация на площи по западното крайбрежие от 1980 година насам, предходните ѝ старания не сполучиха частично заради неприятно инженерство и поддръжка.

При ръководството на Ким плановете за рекултивация имаха релативно по-голям триумф, само че поради бавния прогрес във връзка с превръщането на крайбрежните площи в плодородна земеделска земя те не спомогнаха изключително за облекчение на дефицита на храна, регистрира в края на 2021 година основаният в Съединени американски щати план 38 North.

" Държавните медии (на КНДР - б.р.) оповестяват, че са сложени нови цели и проекти за деяние, само че не виждам нищо ново, защото всички детайли, в това число напояването и рекултивацията, към този момент са били повдигнати преди ", означи Лим Юл-чул, професор по севернокорейски проучвания в университета " Куюгнам " в Южна Корея.

Ян Му-джин, професор в Университета за севернокорейски проучвания в Сеул, също означи, че докладът не предлага нови хрумвания или допустима смяна в политиката за зърно, на която съгласно Южна Корея се дължи дефицитът на храна.

KCNA заяви, че Ким е подчертал нуждата от затягане на дисциплината при използването на икономическия проект, предупреждавайки против " практики за намаляване на организационната и изпълнителната власт на кабинета ", и е наредил " да бъде тествана работната успеваемост " на всички партийни структури.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР